Wat is een APK?

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is in Europa een wettelijk verplichte keuring die periodiek herhaald moet worden. Tijdens de APK wordt er op een groot aantal punten gelet. Verkeersveiligheid en milieu staan hierbij centraal. Het is belangrijk om je APK tijdig uit te laten voeren. Wanneer je dit niet doet loop je risico op een boete.

Eventuele mankementen worden door een APK tijdig opgespoord. Dit kan je uiteindelijk veel geld aan onderhoud en reparatie schelen. Na afloop van de APK ontvang je een rapport. Hierin staat of je auto is goedgekeurd of dat er mankementen zijn die verholpen worden.

Wat wordt gecontroleerd tijdens een APK?

Een auto wordt op de volgende onderdelen beoordeeld tijdens een APK:

  • De verkeersveiligheid: remmen, schokdempers, banden, verlichting, wielophanging, stuurinrichting en carrosserie.
  • Het milieu: uitstoot van uitlaatgassen.
  • De registratie: kilometerstand, identificatienummer, voertuigbewijs en de gebruikte brandstof.

Onderhoud

Onderhoud aan uw auto is belangrijk. Dit verkleint de kans op autopech namelijk aanzienlijk. Bovendien zorgt regelmatig onderhoud voor veiligere rijomstandigheden. Wij adviseren om je auto regelmatig te laten controleren.

Je kunt bij ons terecht voor kleine en grote onderhoudsbeurten. Ook voor onderhoud aan hybride- en lease auto’s staan wij voor je klaar. Wij onderhouden je auto volgens de fabrieksvoorschriften. Hierdoor behoud je je fabrieksgarantie.

Nieuwe auto’s krijgen tegenwoordig geen onderhoudsboekje meer. Daarom registreren wij het onderhoud in het digitale service plan.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer weten over een APK of onderhoud? Wij helpen je graag! Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend online een offerte aan.

Diensten

Hier kunnen we je ook mee helpen bij Autobedrijf Krol

Airco onderhoud

Een airco is niet onderhoudsvrij. Zonder onderhoud van je airconditioning zul je binnen de kortste keren geconfronteerd worden met een defect systeem. En dat gebeurt altijd als het je niet uitkomt.

APK

De APK is een verplichte keuring die je periodiek moet herhalen. Tijdens de APK wordt er op een groot aantal punten gelet. Verkeersveiligheid en milieu staan hierbij centraal.

Banden

Banden zijn één van de belangrijkste onderdelen van je auto. Met goed onderhouden banden rijd je veiliger, zuiniger en comfortabeler.

Reparaties

Hoe de schade aan je auto ook is ontstaan, het is belangrijk om deze zo snel mogelijk te herstellen. Bij Autobedrijf Krol kijken wij altijd naar de juiste en meest kostenbesparende oplossing.

Trekhaken

Heb je een trailer, fietsendrager of een caravan, maar heeft je nieuwe auto geen trekhaak? Geen probleem! Bij Autobedrijf Krol kunnen wij deze voor je monteren.

Neem contact met ons op

Heb je vragen over één van onze diensten of wil je vrijblijvend een offerte aanvragen? Vul het contactformulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

of